Jouw instructeur stond met stipt op nummer 1, bleek uit de enquete die wij hebben gehouden, die massaal is ingevuld, op de vraag hoe jij jouw kennis vergaart.
Dit houdt in dat je sterk afhankelijk bent van jouw instructeur/ trice en zijn of haar kennis.
Op mijn beurt hoor ik vaak instructeurs onzin verkopen, of gebakken lucht. Maar hetgeen ik mij altijd het meest over verbaas, zijn de instructeurs die de paarden op afstand besturen. “Een klein beetje been, nu een ophouding, ja dan even aantikken. Zo ja!” Wij grappen er altijd over, want ik denk dat zij het op een bepaald vlak beter doen dan ik. Als die leerling de volgende dag gaat rijden, lukt het allemaal niet, terwijl het paard in de les zo lekker liep. Snel bellen ze dan weer de instructeur voor een nieuwe afspraak:-)
Kennis is essentieel om zelfstandig te kunnen trainen
Mijn uitgangspunt is om mijn leerlingen te leren hoe ze geheel zelfstandig hun paard kunnen trainen. Hoe ze op zoek moeten gaan naar antwoorden, zodat ze uiteindelijk mij niet eens meer nodig hebben. Vandaar ook de Equi-agenda, een tool om jou te leren hoe je zelfstandig te werk kunt gaan.
Uiteindelijk hebben we altijd iemand nodig die af en toe mee kijkt, omdat je nu eenmaal vanaf de grond weer andere dingen ziet dan je voelt wanneer je erop zit. Ook de allerbesten ter wereld hebben nog trainers.
Gelukkig leven we nu in een tijdperk waardoor je steeds makkelijker aan meer informatie kunt komen uit verschillende bronnen. Kijk eens verder dan je neus lang is, bezoek een clinic, bekijk filmpjes, ga eens met iemand anders mee kijken. Wat zie je? Richt je niet enkel op de verschillen, maar zoek naar overeenkomsten, hier heb je veel meer aan…
Wil jij dit leren? Misschien is ons online programma iets voor jou!
Of werk jij liever 1:1? Dan is een traject misschien de juiste stap!
Geef een reactie